slo | ger
NOVICE
   
NOV OLTAR IN AMBON ZA HIŠNO KAPELO
Po načrtih Arhitekta Požavka so bili izdelani ambon, oltarna miza in podest za tabernakel. Kot material je bilo izbrano visoko kvalitetno steklo. Na oltarni mizi spodaj je mozaik iz barvnega stekla. Motiv je iz samostanske cerkve Tabgha ob Genezareškem jezeru / Izrael.
Altar mir Glasmosaik Blick in die Kapelle von der Mitte Blick in die Kapelle von rechts
     
     
     
  < nazaj
4o. Let duhovništva
P. Prior Edmund obhajal 40. Let svojega duhovništva. Posvečen je bil v Rimu, 17. 5. 1970, na trgu Sv. Petra s strani takratnega Svetega Očeta papeža Pavla VI. Obletnico je obhajal v ožjem krogu svojih prijateljev.
     
     
     
1 2 >   < nazaj
Dr. STANKO LIPOVŠEK NOVI CELJSKI ŠKOF

Veliki prijatelj Benediktinskega priorata Maribor, Msgr. Dr. Stanislav Lipošek, stolni župnik v Mariboru postal novi Celjski škof. Z veseljem smo sprejeli vabilo na njegovo posvetitev in umestitev in se udeležili tega velikega slavja v Celjski stolnici. Msgr. Dr. Lipovšek, takrat stolni župnik, je bil pred 12 leti tudi novomašni pridigar pri našem sobratu P. Timoteju in tudi njegov profesor Liturgike v Mariboru. Pri njegovi novi pastirski službi mu želimo veliko Božjega blagoslova in mu zagotavljamo, da ga bomo spremljali z našo molitvijo.

Blagoslov in otvoritev stavbe Benediktinskega priorata Maribor
Blagoslov in otvoritev stavbe Benediktinskega priorata Maribor.
Mariborski nadškof in metropolit Dr. Franc Krambereger je vodil svečanost blagoslova in otvoritve priorata.
     
     
     
1 2 >   < nazaj
< 1 2 3 
© 2009 Benediktinski priorat Maribor
design: Conectivia