slo | ger




NOVICE
   
4o. Let duhovništva
P. Prior Edmund obhajal 40. Let svojega duhovništva. Posvečen je bil v Rimu, 17. 5. 1970, na trgu Sv. Petra s strani takratnega Svetega Očeta papeža Pavla VI. Obletnico je obhajal v ožjem krogu svojih prijateljev.
     
     
     
< 1 2    < nazaj
Dr. STANKO LIPOVŠEK NOVI CELJSKI ŠKOF

Veliki prijatelj Benediktinskega priorata Maribor, Msgr. Dr. Stanislav Lipošek, stolni župnik v Mariboru postal novi Celjski škof. Z veseljem smo sprejeli vabilo na njegovo posvetitev in umestitev in se udeležili tega velikega slavja v Celjski stolnici. Msgr. Dr. Lipovšek, takrat stolni župnik, je bil pred 12 leti tudi novomašni pridigar pri našem sobratu P. Timoteju in tudi njegov profesor Liturgike v Mariboru. Pri njegovi novi pastirski službi mu želimo veliko Božjega blagoslova in mu zagotavljamo, da ga bomo spremljali z našo molitvijo.

Blagoslov in otvoritev stavbe Benediktinskega priorata Maribor
Blagoslov in otvoritev stavbe Benediktinskega priorata Maribor.
Mariborski nadškof in metropolit Dr. Franc Krambereger je vodil svečanost blagoslova in otvoritve priorata.
     
     
     
1 2 >   < nazaj
< 1 2 3 
Pot v meniško življenje / Kandidat / Interesent

Če misliš, da so te ti stavki nagovorili in da te vabi benediktinska duhovnost in življenje se brez strahu javi v našem samostanu in pogovorili se bomo o vseh tvojih željah za tvojo pot k nebeškemu Očetu. Kot brat ali duhovnik, vsekakor pa kot benediktinski menih. Prisrčno vabljen! Veseli te bomo!
© 2009 Benediktinski priorat Maribor
design: Conectivia